top of page

תאונות דרכים

משרדנו מייצג לקוחות, אשר נפגעו בתאונות דרכים, בתביעתם כנגד חברות ביטוח ו/או המוסד לביטוח לאומי (במידה ומדובר בתאונה שהינה גם תאונת עבודה).
 

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, הינו חוק סוציאלי, הקובע כי כל מי שנפגע בגופו או בנפשו כתוצאה משימוש ברכב מנועי, זכאי לפיצוי.
 

את הפיצוי נדרשת לשלם חברת הביטוח בה מבוטח הרכב בו נסע הנפגע. במקרה בו מדובר בהולך רגל, חברת הביטוח שתשלם פיצוי תהיה זו של הרכב אשר פגע בהולך הרגל.
 

החוק לפיצויי נפגעי תאונות דרכים מטיל אחריות מוחלטת על חברת הביטוח לפצות את הנפגע, כך ששאלת האשמה מתייתרת, ככל שמדובר על פיצוי בגין תביעות גוף.

לאחר תאונת דרכים מומלץ ללכת להיבדק בחדר מיון / מוקד / רופא גם אם בטוחים ש"לא קרה כלום". לעיתים, כתוצאה מהאדרנלין שלאחר התאונה, וגם לעתים נוכח סוג הפגיעה הנחזית תחילה כקלה אך עשויה להחמיר בהמשך, איננו מרגישים את חומרת הנזק שנגרם,. בנוסף, חשוב לידע את המשטרה, כי הייתם מעורבים בתאונת דרכים ולהישמע להמלצותיהם. במקביל, יש לאסוף את כל החומר הרפואי, לרבות הפניות לרופאים, דיסקים של צילומי רנטגן ופיענוחים שלהם וכן חשבוניות על כספים שהוצאו כתוצאה מהפגיעה כגון הוצאות נסיעה לבית החולים, הוצאות רפואיות מיוחדות וכד'.

מאחר והליכים משפטיים לעיתים נמשכים זמן רב, והנפגע צריך לשאת בעלויות רפואיות כבדות, קבע המחוקק מנגנונים של תשלומים תכופים לנפגעי תאונות דרכים בפציעות קשות. באמצעות תשלום זה, יכול הנפגע לכלכל ולקיים את עצמו ואת בני משפחתו עוד טרם נדונה תביעתו. תשלומים אלה מקוזזים בסופו של דבר מסך הפיצויים הסופיים שייפסקו לטובתו של הנפגע בסוף ההליך.
 
באשר לגובהם של הפיצויים, הקו המנחה את ביהמ"ש הוא פסיקת פיצויים בשיעור שיעמידו את הנפגע ברמת חיים זהה לזו היה נמצא בה אלמלא התאונה. לתוצאה זו מגיע ביהמ"ש בהתחשבות במס' פרמטרים כגון: חומרת הפגיעה, נתוני השתכרות של הנפגע עובר לתאונה, גילו של הנפגע, כמה שנים נותרו לו לעבוד עד גיל פרישה וכד'.

בתביעות מסוג זה אין צורך בהוכחת רשלנות מצידו של גורם כזה או אחר לקבלת הפיצוי.

​​

נזקי גוף

ביטוח

bottom of page